Loopclinics

Hardlopen (n)iets voor jou? Dit is je kans!

In samenwerking met Marjon Stolk van Tijd voor de Masseur, bieden wij twee loopclinics “hardlopen – met plezier”aan. In 8 trainingen doet Marjon er alles aan om het hardloopvirus op de deelnemers over te brengen. Plezier in het hardlopen en blessures voorkomen staan bij deze clinics voorop. Er wordt getraind op leuke locaties als Goudestein en Vechtestein en er wordt veel aandacht besteed aan stabiliteitsoefeningen en loopscholing, daarnaast krijg je nuttige tips. Na de training is er voor de liefhebbers water en koffie en thee.

Beginnersloopclinic

Na 8 trainingen (in 10 weken tijd) kun jij minimaal 30 minuten hardlopen en waarschijnlijk zelfs 5 km! (Tot nu toe heeft iedereen die 5 km gehaald) Afstand en gemiddelde snelheid zijn in deze clinic niet belangrijk, het plezier en volhouden wel. Een training duurt ongeveer 5 kwartier. Deze clinic is geschikt voor echte beginners. Het is de bedoeling dat je zelf nog twee keer in de week een schema traint dat je van Marjon krijgt.
De start van de volgende beginnersclinic staat gepland voor zaterdag 5 maart 2016.

(vervolg)clinic van 5 naar 10 km

Na de beginnersclinic kun je deelnemen aan de clinic van 5 naar 10 km. Deze clinic bestaat uit 6 looptrainingen en 2 specifieke krachttrainingen (onderste extremiteit). In deze clinic: 5 zaterdagen een intervaltraining die ieder op zijn eigen tempo kan afleggen. Ter afsluiting (looptraining 6) wordt er een rondje van (bijna) 10 km gerend. Het is de bedoeling dat je zelf nog minimaal 1x in de week traint waarbij je je tijd op je 5 km wekelijks uitbreidt met 5 minuten.

Wanneer

De clinics zijn op zaterdagochtend en starten om 09.15 uur vanaf onze praktijk. Kijk voor aanvang van de eerstvolgende clinic op de website van www.tijdvoordemasseur.nl

Voor wie

De beginnersclinic is geschikt voor echte beginners zonder loopervaring en met weinig conditie.

De clinic van 5-10 km is geschikt voor 5 km-lopers die sterker willen worden, hun conditie willen uitbreiden en verantwoord willen opbouwen naar 10 km. Deze clinic is ook geschikt voor lopers die graag in een groep interval trainen.