Fysiotherapie

Uw lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar u dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt. Als het lichaam even niet meewerkt. U kunt bij uw fysiotherapeut terecht voor de behandeling van uw klachten en om (ergere) klachten te voorkomen.

Door gerichte begeleiding leren wij u voldoende en verantwoord te bewegen. Zo wordt u zich ervan bewust wat goed voor u is en wat uw problemen veroorzaakt. Ons doel is dat u zoveel mogelijk zelfstandig kunt doen. Het is het belangrijk dat u zelf meewerkt aan uw herstel door oefeningen te doen. Goede communicatie tussen u en uw fysiotherapeut is daarbij essentieel.

Wanneer

Ervaart u klachten bij het bewegen dan kunt u direct bij de specialist in beweging, uw fysiotherapeut terecht. U heeft geen verwijsbrief nodig. Wanneer u rechtstreeks naar de fysiotherapeut gaat, voert uw fysiotherapeut eerst een zogenaamde screening uit om vast te stellen dat u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Is dat niet het geval dan zal hij of zij u doorsturen naar bijvoorbeeld uw huisarts.

Vergoedingen

Uw fysiotherapiebehandeling wordt volledig vergoed door uw zorgverzekeraar als u hiervoor aanvullend verzekerd bent. Controleert u zelf even hoeveel behandelingen u kunt declareren. Heeft u een chronische indicatie dan worden de eerste 20 behandelingen in een jaar vergoed uit uw aanvullende verzekering, vanaf de 21e behandeling worden uw behandelingen vergoed uit de basisverzekering.