Oncologiefysiotherapie

Wanneer u te maken heeft met kanker komt er veel op u af. De behandelingen in het ziekenhuis vragen veel van u en van uw naasten. Door de behandelingen kunnen er klachten ontstaan en zijn er veel vragen. De oncologiefysiotherapeut heeft de mogelijkheid om u daarbij te helpen en te ondersteunen. Naast de behandeling van fysieke klachten rondom bijvoorbeeld het litteken, pijn, vermoeidheid of bewegingsbeperking kan deze gespecialiseerde fysiotherapeut u ook ondersteunen en begeleiden op het psychosociale vlak. De oncologiefysiotherapeut heeft veel kennis van de medische behandelingen en de gevolgen van deze behandelingen. Behandeling is in elke fase mogelijk. Kanker wordt steeds meer een chronische ziekte, wat fysieke, psychische en sociale gevolgen heeft. U als patiënt moet op uw eigen wijze leren omgaan met de nieuwe situatie.

Wanneer

Zowel tijdens of na uw medische behandelingen in het ziekenhuis en ook als behandeling niet meer mogelijk is, kan de onclologiefysiotherapeut u ondersteunen. Uw kwaliteit van leven speelt daarbij de belangrijkste rol.

Vergoedingen

Oncologie is meestal een chronische indicatie. In dat geval komen de eerste 20 behandelingen uit de aanvullende verzekering, vanaf de 21e behandeling wordt dit vergoed uit de basisverzekering.